Sada UREČNO možete izbrisati Uber s telefona

Jeste li ikada koristili uslugu dijeljenja vožnje? Oni mogu biti vrlo povoljni i pristupačni ako trebate negdje doći i nemate vlastiti prijevoz. Jednostavno otvorite aplikaciju tvrtke, zatražite vožnju i upravo tako, vaš vozač stiže za nekoliko minuta.

Nažalost, nedavno je izložena velika briga u vezi s privatnošću s Uberovom aplikacijom. Tvrtka je optužena da je pomoću svoje aplikacije koristila za praćenje kupaca bez njihovog znanja. No, tu su dobre vijesti, sada je jednostavan način brisanja aplikacije i zaustavljanje praćenja.

Kako spriječiti da Uberova aplikacija ne prati vas

Uber je nedavno objavio da će ažurirati svoju aplikaciju kako bi sve svoje postavke privatnosti postavili na jedno mjesto i olakšali upotrebu. Iz tvrtke su rekli da je to namijenjeno vozačima pružiti više izbora i kontrole informacija koje dijele s Uberom. Tijekom sljedećih nekoliko tjedana trebali biste vidjeti izbornik postavki privatnosti unutar aplikacije. Izgledat će ovako:



Slika: Primjer postavki privatnosti u Uberovoj aplikaciji. (Izvor: Uber)

Kao što možete vidjeti na gornjoj slici, aplikaciju ćete izbrisati lakše nego ikad. U prošlosti su korisnici morali slati Uberovu korisničku službu kako bi tražili da se aplikacija izbriše sa telefona.

Sada ćete ga moći izbrisati izravno iz aplikacije otvaranjem postavki privatnosti. Dakle, ako ne vjerujete da Uber ozbiljno gleda na vašu privatnost, lako se možete riješiti aplikacije.

Uber negira navode da je pratio svoje kupce. Glasnogovornik je rekao Tech Crunchu:

'Apsolutno ne pratimo pojedine korisnike ili njihovu lokaciju ako su izbrisali aplikaciju. Kao što priča New York Timesa ističe prema samom kraju, ovo je tipičan način na koji se sprečava prevarante da Uber natovare na ukradeni telefon, ubace ukradenu kreditnu karticu, skupe vožnje i zatim brisanje telefona iznova i iznova.

„Slične se tehnike koriste i za otkrivanje i blokiranje sumnjivih prijava za zaštitu računa naših korisnika. Mogućnost prepoznavanja poznatih loših aktera kad se pokušaju vratiti na našu mrežu važna je sigurnosna mjera i za Uber i za naše korisnike. '

Ako odlučite izbrisati aplikaciju Uber, tvrtka je navela da imate 30 dana da se predomislite i ponovo aktivirate svoj račun.

Jeste li uvjereni da vas neće izbrisati nakon brisanja Uber aplikacije? Ostavite komentar i recite nam svoje misli.

Bilješka: Ako čitate ovaj članak putem aplikacije, kliknite ovdje za prikaz primjera Uberove postavke privatnosti.

Više priča koje ne smijete propustiti:

3 načina za zaštitu od virusa na računalu

Jedan način da spriječite da vas Facebook prati

Google i Facebook pogođeni su prijevarama u iznosu od 100 milijuna dolara